Partim de l'ètica

Si treballem amb la muntanya i les persones. Ho debem a les persones i a la muntanya

Hi ha dues línies de recursos humans, econòmics i voluntaris: amdós pretenen ser d'AUTOGESTIÓ

Club Solidari Ascendo

Al vessant intern del club/associació reunim persones implicades amb iniciatives pel bé comú.
Afavorint amb els nostres coneixements, acció voluntària o aportació monetària.

Gran part dels recursos públics són destinats  a projectes com el nostre, el difícil a vegades és entrar dins dels requisits burocràtics.
Farem el possible perquè això succeeixi, però no volem començar sense una bona base.

Primer necessitem un equip que treballi en conjunt amb visió col·lectiva

Full de ruta

 • Promoció del projecte

  Ascendo engloba professionals de la muntanya, integració social, educació, medi ambient... per ara ens serveix com a plataforma per oferir activitats físico-esportives al medi natural amb un rerefons ètic.

  Ens donem a conèixer amb total transparència doncs oferim els nostres serveis individuals mentre treballem conjuntament per assolir els objectius següents.

 • Crear una associació (club)

  El principal rebuig el motor de voler mostrar aquest projecte, és la carència d'entitats amb suficient poder per a dirigir llurs recursos pels seus propis interessos, ja que són recursos externs sotmesos a condicions. Justament en la desfavorida situació de pandèmia estem veient les falles d'una societat jeràrquica basada en la privatització de recursos. La part associativa ens atorga una responsabilitat ètica; convertir-la en un club d'afiliació, ens aporta recursos econòmics, recursos humans y promoció (visibilització)

 • Ser sostenibles

  La base del Club és poder servir de nexe i motor econòmic mantenint un esperit assembleari i horitzontal.
  La creació del club és una branca desvinculada de la nostra xarxa de treball cooperatiu, d'aquesta manera si nosaltres fracassem, com a projecte, el club podrà mantenir-se.

  No tenim clar quina és la millor gestió d'aquest projecte, si com empresa social, cooperativa o associació. Busquem orientació

 • Fomentar la cooperació

  Les nostres iniciatives han d'oferir facilitats a l'usuari beneficiant a la comunitat de forma activa o passiva:

  ⨠ Els socis que aporten capital, accedeixen a activitats gratuïtes com ara excursions o trobades on es fomenta la participació i la inclusió.

  ⨠ Els socis col·laboradors, són proveïdors de serveis (guies de muntanya, per exemple), que també aporten capital per oferir els seus serveis i ser publicitats o cedeixen places de les seves sortides per als socis que utilitzin aquest abonament d'activitat mensual.

  ⨠ També comptem amb proveïdors materials, com botigues o marques, que ofereixen descomptes o béns pel club. Per exemple: Travessa, botiga de muntanya que ofereix un 10% de descompte als membres d'Ascendo. Nosaltres els hi donem publicitat i tant guies com clients acudeixen al seu local.

  ⨠ Els socis voluntaris són persones que participen en les nostres accions socials de protecció mediambiental, o semblants. No aporten capital però participen en les activitats parcialment alhora que col·laboren al seu desenvolupament.

  Més idees?

 • Activitats adaptades

  El primer pas a donar és ampliar les nostres capacitats d'oci i activitats fisicoesportives a totes les diversitats funcionals.

  Per fer-ho necessitem personal adequat d'assistència o integració en molts casos o col·laborar amb altres entitats que gestionen aquests col·lectius.

  - AspergerNewLife
  - Federació d'esports adaptats
  - Federació catalana d'esports per invidents
  - Aprenem...

 • Inclusió

  Seguidament haurem d'assegurar-nos que el nostre projecte és realment horitzontal i facilita la inclusió de totes les persones. No coneixem bé aquest àmbit, per aquest motiu ens cal ajuda per començar. El motiu de crear un web tan gran va ser per poder seguir la nostra carrera com a guies alhora que mostràvem els projectes personals, desvinculant-se o no en un futur.

 • I seguim

  Qui sap quants col·lectius o persones poden beneficiar-se, però si mantenim com a únic principi inamovible, ètiques horitzontals i col·lectives, potser podrem fer un món millor, començant des de baix, per arribar al punt més alt.

  Ascendo prové del llatí, d'aquí deriva: pujar, créixer, brotar, escalar...

Muntanya
Horitzontal

Club
Ascendo

Medi
Ambient

Ascendo
TeràpiaUtilitzem galetes pròpies i de tercers per a obtenir dades estadístiques de la seva navegació i millorar els nostres serveis.
Pot canviar la configuració en qualsevol moment.

+ info aquí.