CLUB Solidari Ascendo

Tot movimient ha de respondre a uns principis

aquesta ideia, és el nostre principi

VOLS AFEGIR-TE AL PROJECTE?

Askendo vol ser un projecte cooperatiu, que comprengui totes les dimensions de la persona. Darrere aquesta iniciativa hi ha una sola persona amb ajuda puntual d’altres experts. Però volem fer equip. Sols mantenint la condició ètica, social i solidària que un projecte com aquest ha de complir. I això vol dir més feina i menys beneficis directes.

Demana informació i accediràs a la resta de contingut o reunim-nos directament.

Moltes gràcies pel teu interès.

 • Activitats gratuïtes

  Abonament mensual per una sortida gratuïta o molt econòmica. En funció del dia de la sortida.
  Exemple: gratuïta entre setmana, preu reduït el cap de setmana.

 • Descomptes en material

  Possibles descomptes a botigues afiliades. Col·laborem amb el petit comerç local com Travessa, al barri Sants-Les Corts, el qual demostra una atenció impossible per aquells comerços en línia fidelitzant així al client per preu i satisfacció.

 • Participació proactiva

  Les nostres decisions no estan presses de forma independent, creiem en la implicació col·lectiva i abans de realitzar activitats o posar en marxa les nostres propostes, l'assemblea pren el control.

C
reiem en la necessitat d’entitats autogestionades.
Unes entitats que neixin de les persones implicades per a cobrir les seves pròpies carències.

El principal motiu de començar així, és desvincular-se de les grans fundacions i entitats públiques, sense desmerèixer la seva tasca, fomentant l’organització col·lectiva, assembleària i no jeràrquica. Pudent decidir on i com actuar en pro als seus membres sense les limitacions que comporta l’administració pública o subvencionada per capitals privats.

Entitats públiques existents veuen limitades les seves competències tot i tenir recursos. I les fundacions privades, tret de casos concrets són inaccessibles per al públic cap el que haurien de dirigir-se.

Estem caminant en paral·lel, però amb autonomia i mèrit propi.

E
l somni què perseguim és fer de l’escalada una teràpia alternativa, crear un rocòdrom adaptat que serveixi per a totes les persones sense importar la seva diversitat funcional. Alhora vàrem comprovar que podríem anar més enllà de l’escalada, perquè els recursos humans els teníem.

Vàrem començar portant persones al medi natural, realitzant petites sessions i provant la seva efectivitat amb autismes, rehabilitacions físiques i millores socials en l’àmbit de la integració.

Per poder finançar aquest projecte, va sorgir la idea d’un Club, doncs serveix als guies com a lloc d’autoocupació, alhora que invertim un fons de donatius propis i aliens, al projecte muntanya horitzontal. Aquest projecte no es basa en la teràpia sinó en el lleure adaptat en general, provant de resoldre exigències de seguretat i involucrant tots els col·lectius en un entorn natural aprofitant l’impuls de protecció i conscienciació del medi ambient.

S
abem que els somnis són macos però els esforços no són gratuïts, per això a través del club, ens autogestionarem fàcilment si rebem la confiança que mereix.
Als socis que aporten capital, se’ls respon amb ofertes exclusives, suport professional i participació en activitats especials així com descomptes a les entitats associades.

Les entitats són guies de muntanya externs, botigues i marques de muntanya que aporten aquests descomptes, ofertes, materials cedits o de prova, rebent el suport promocional d’aquesta plataforma.
És a dir, el nostre club els hi serveix d’anunciant, els hi portem clients, nosaltres consolidem els nostres, i Ascendo, es consolida com a plataforma ètica en pro del medi ambient i el col·lectiu social.

A
ssociats voluntaris també tenen cabuda. Una de les nostres formes d’arribar a tothom és oferir activitats o sortides populars gratuïtes. En aquests temps, creiem que el voluntariat és una font de recursos molt potent que sols funciona si existeix un principio ètic darrere que mereix ser recolzat.

També ens agradaria. Però no en sabem tant, oferir llocs de treball per aquelles minories tan difícil a vegades de posicionar i, en canvi, tan adequades per aquest projecte. A més, si es reben fons per activitats de conservació del medi o per oferir aquestes ocupacions, aquest finançament aniria dirigit a les persones a les quals volem ajudar, tant oferint un sou, com activitats d’oci adaptat fent-les part d’un equip, social i professional vers la construcció d’una comunitat amb perspectiva de futur.

Club Solidari Ascendo

Mitjançant la creació d’un club, Ascendo serveix de plataforma de suport a iniciatives solidàries dirigides a apropar la muntanya a qui manca d’oportunitats al seu abast. Això és, mitjançant projectes d’integració social i mediambiental.

Ascendo beneficia als seus integrants servint d’aparador, oferint llurs activitats de les quals recull un % per al projecte.

Alhora, els socis contribuents perceben descomptes en aquestes activitats així com el suport logístic i humà que oferiria qualsevol club de muntanya.

Suport

Les institucions públiques ja donen suport a aquestes situacions; treballant conjuntament optimitzarem els resultats

Visibilitat

Necessitem que fundacions com la Gutmann o Friends, ens deixin entrar al seu àmbit per poder créixer aprenent

Associats

Necessitem autofinançar el projecte i que els nostres serveis tinguin un cost reduït o nul en l’àmbit de l’exclusió social

Necessitats detectades

Vivim en un marc social, cada vegada més afectat per una inestabilitat del sistema polític, econòmic i mediambiental. Aquest fet ha impulsat que les persones actuem col·lectivament

Així i tot, en l’àmbit individual, seguim necessitant suports per alleugerir estats transitoris de tristor, causats principalment per una impotència, econòmica, conductual o física.

Aquests són els motius que impulsen ASCENDO.

A causa de la desconfiança general d’organismes socials econòmicament lucratius, veiem oportuna i èticament necessària la creació d’una entitat independent que doni suport a diverses actuacions pel bé comú, participatives i sense beneficiar-se aquesta dels seus participants.

 

Una entitat assembleària, inclusiva i pro mediambiental.

Les necessitats detectades i a les quals pretenem donar cobertura són les següents:

 • Falta de recursos per projectes d’integració social. Tot i existir diverses iniciatives, les condiciones a les que estan subjectes i la difícil tasca de modificar-les o adaptar-les a la situació real, deixa en moltes ocasions un fons econòmic desaprofitat o malgastat. (llegir més aquí)
 • Manca d’activitats tècniques adaptades a les diversitats funcionals de la persona. Encara que existeixin, solen ser exclusives (privades) o mitjançant fundacions que reben un profit pel sols fet de gestionar aquestes activitats o espais.
 • Pobra conscienciació mediambiental. Recentment la cura i respecte pel medi ambient està sorgint com a moviment general i en l’àmbit individual, sobretot en joves, existeix una falta d’al·licients per millorar l’estat en què es troben els espais naturals.
 • Teràpies complementàries de costosa implementació. El brot de les teràpies complementàries o activitats lúdiques saludables, ens obre una finestra a l’ascendoteràpia. Una teràpia de baix requisit estructural i un ampli marge de beneficis i possibles beneficiaris.
 • Més treball col·lectiu i menys competitiu. Intentant canviar el paradigma de la nostra política quotidiana, pretenem fer-ho també amb un club que no busqui la competició, que sigui inclusiu i que fomenti l’horitzontalitat.

Muntanya
Horitzontal

Medi
Ambient

Ascendo
Teràpia